Website

Op het Kiddvideo-plein in de digitale stad van Fox Kids, de kinderzender die TV10 overdag uitzendt, wonen 16 jongeren die een virtueel huisje hebben betrokken. In de huizen ziet het er over het algemeen kaal uit.

De meeste wijken liggen er verlaten bij. Als je goed zoekt, vind je een bewoond huis, zoals dat van de elfjarige Stephan Kochen. Stephan woont in de Beverly Hills Teens straat 15. Hij vertelt dat hij graag Nintendo-spelletjes speelt. Verder is het nog erg rustig. Alle ambtswoningen voor burgemeesters en ministers in de virtuele stad die een maand geleden werd geopend om kinderen te 'entertainen' staan nog leeg. De beloofde informatie over tekenfilms is onvindbaar. De woordvoerder van TV10 weet ook niet waar ze zijn gebleven. In de rubriek 'Meidenmail' zijn plaatjes van badpakken in “velle kleurtjes” te zien met strepen en stippen. (www.foxkids.nl) Op de Engelstalige kinderpagina van Warner Bros (de makers van onder meer de Looney Tunes tekenfilms) is meer te beleven. Er zijn veel spelletjes en puzzels te vinden. Je kunt er ook leren hoe een tekenfilm wordt gemaakt. Namelijk door een team dat bestaat uit schrijvers, tekenaars, vormgevers en filmmakers, zo leert de site. Een seconde tekenfilm bevat gemiddeld 10 tot 15 plaatjes die heel snel achter elkaar gedraaid worden zodat het net lijkt alsof de figuren echt bewegen. 'It's a bird! It's a plane! It's Superman!' Warner Bros herhaalt op de website in RealAudio oude radio-afleveringen van Superman die als verslaggever van de Daily Planet meisjes van daken redt. Verder biedt de site filmpjes van Batman en Tweety.

(kids.warnerbros.com)