Staking bij General Motors

DETROIT, 6 JUNI. De vakbond United Auto Workers heeft gisteren een staking afgekondigd bij een van de grootste productievestigingen van General Motors, the Flint Metal Centre ten noorden van Detroit, waar onderdelen voor de meest winstgevende automodellen en lichte vrachtauto's worden gemaakt.

Deze zevende staking sinds begin 1997 begon nadat onderhandelaars er niet in waren geslaagd tot overeenstemming te komen over de arbeidsomstandigheden en herstructurering. De bond beschuldigt GM ervan haar belofte om 300 miljoen dollar te investeren in modernisering van de fabriek niet na te komen en 191 banen te willen schrappen. De directie zegt een substantieel deel van de investering wel te hebben gedaan, maar wil geen bedrag noemen.

De fabriek bij Detroit, waar 3.377 mensen werken, produceert voor zestien assemblagevestigingen van GM in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. (AP)