Selectie; Radio; Zaterdag

Radio Uit. In de Verweyhal in het Frans Halsmuseum in Haarlem wordt een expositie gehouden over Kees Verwey en H.F. Boot. Verwey zei over zijn leermeester Boot: “De tijd die ik als leerling bij hem in het atelier doorbracht was enerzijds de verschrikkelijkste periode in mijn leven, anderzijds de meest grootse. Ik leerde er de armoede, de vernedering, de stokslagen verdragen waar elk leven om vraagt dat zich klaarmaakt voor ene grote strijd.” Radio 5, 17.05-17.45u.

Radio passaat. Optreden van het ensemble Sarband - in 1986 opgericht door Vladimir Ivanoff - dat zoekt naar verbindingen tussen Europese muziek en islamitische en joodse muzikale culturen. Radio 4, 18.00-19.00u.

Volgspot-live. Zanger, componist en tekstschrijver Stef Bos maakte uit 450 optredens in het programma zijn keuze en introduceert zijn Zuid-Afrikaanse collega Koos Kombuis met wie hij het lied Onder in mijn Whiskyglas heeft opgenomen. Radio 2, 22.02-24.00u.

4 FM. Gedeelte uit het rhythm and blues-optreden van G. Love & Special Sauce opgenomen op 3 mei in de Oosterpoort in Groningen. Radio 4, 22.30-24.00u.

Easy listening. Nummers over sterren, maan en zee waaronder Bourbon Street (Sting), Quiet nights of quiet stars (Stan Getz), De zee (Paul van Vliet), Mon amie la mer (Marc Ogeret), Moon song (Mel Tormé) en The moon was yellow (Frank Sinatra). Radio 1 en 2, 0.02-2.00u.