Rechtbank wijst klacht af over WK-kaarten

BRUSSEL, 6 JUNI. Een rechtbank in Parijs heeft gisteren de klacht van 32 leden van het Europees Parlement en een veertigtal boze voetbalfans tegen het Franse Comité van het WK voetbal 1998 (CFO) niet ontvankelijk verklaard. De Europarlementariers hadden een kort geding aangespannen uit protest tegen de kaartverkoop voor het WK, die Franse toeschouwers zou hebben bevoordeeld. Maar het Tribunal de Grande Instance in Parijs oordeelde gisteren dat de Europarlementariërs zelf geen benadeelde partij zijn.

“We waren op het ergste voorbereid maar hier zit in ieder geval nog een opening in”, reageerde gisteren Jessica Larive (VVD) vanuit Parijs. “De rechtbank zegt dat de kaartverkoop niet in de haak was. Dat opent de weg voor burgers om naar hun nationale rechter te gaan.” Europees Commissaris Van Miert (mededinging) heeft bij het Europees Hof van Justitie in Luxemburg protest aangetekend tegen de gang van zaken bij de kaartverkoop. Een uitspraak van dit hof kan enige tijd op zich laten wachten.