Onweer

De broeierige warmte van vandaag is van korte duur. In de namiddag en avond gaan er een paar forse onweersbuien vallen en daarbij is er kans op hagel en zware windstoten. Deze buien manifesteren zich in het overgangsgebied met veel koelere lucht in het westen, die de komende nacht ook over ons land uitstroomt.

De buien trekken dan weg naar het oosten en er volgen enkele opklaringen. De zondag begint zelfs flink zonnig, maar de lucht is nog steeds onstabiel. 's Middags ontstaan landinwaarts veel stapelwolken, die tot regen- of onweersbuien uitgroeien. Bij een matige, aan zee vrij krachtige west- tot zuidwestenwind wordt het 19 tot 22 graden.

Vergelijkbare temperaturen krijgen we maandag. Wel is er wat meer zon en de kans op buien neemt af, al blijft het nog niet overal droog. De wind luwt naar matig en wordt zuidwest, om dinsdag verder te krimpen naar zuid. Bij flinke zonnige perioden wordt het dan opnieuw warmer. Lokaal wordt in het zuidoosten de 25 graden gehaald en wederom wordt het ietwat broeierig, zij het niet zo erg als vandaag. Nieuwe buien en koelere lucht rukken dan al op vanuit het westen. Het wisselvallige, maar zeer groeizame zomerweer houdt daarmee voorlopig aan.