Grote schenking aan SFMOMA

SAN FRANCISCO, 6 JUNI. Het San Francisco Museum of Modern Art (SFMOMA)heeft 23 kunstwerken ter waarde van 40 miljoen dollar, ongeveer 80 miljoen gulden, gekregen als schenking. Het grootste deel van deze grootste schenking uit de geschiedenis van het museum is afkomstig van Phyllis Wattis, lid van het bestuur van het SFMOMA.

Onder de 23 kunstwerken bevinden zich stukken van Piet Mondriaan, Marcel Duchamp, Robert Motherwell, Barnett Newman, Alberto Giacometti en Robert Rauschenberg. Ook werken van Anselm Kiefer, Louise Bourgeois en Brice Marden maken deel uit van de schenking.

Vooral de Amerikaanse schilder Rauschenberg is goed vertegenwoordigd in de schenking. “Van de ene op de andere dag is het SFMOMA het belangrijkste museum voor de bestudering van Rauschenberg geworden: elk van zijn schilderijen uit de schenking is een meesterwerk”, was het commentaar van David A. Ross, die sinds maandag als directeur van het museum fungeert. (AP)