Getronics koopt Spaans automatiseringsbedrijf

Automatiseringsconcern Getronics heeft zijn positie in Spanje aanzienlijk versterkt door overname van branchegenoot Grupo Control Presupuestario (Grupo PC).

Grupo PC is de op twee na grootste onderneming in Spanje op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. De omzet bedraagt 150 miljoen gulden, de winst 9,5 miljoen gulden en het aantal werknemers 2200. Het bedrijf is actief op het gebied van advies en software-ontwikkeling voor grotere eindgebruikers, vooral in de bank- en verzekeringssector.

De onderneming beschikt in Spanje over vestigingen in Madrid, Barcelona en Sevilla. Daarnaast heeft het bedrijf filialen in Mexico en Portugal.

Grupo CP wordt voor Getronics de groeikern voor expansie van de dienstverlening in Spanje, Portugal, Midden- en Zuid-Amerika. Getronics behaalde vorig jaar een omzet van 2,8 miljard gulden met 8500 medewerkers.