Fagnini sprint naar dagzege in Giro d'Italia

MENDRISIO, 6 JUNI. De Italiaanse wielrenner Gian Matteo Fagnini heeft gisteren de twintigste etappe van de Giro d'Italia gewonnen. De 27-jarige Italiaan versloeg in het Zwitserse stadje Mendrisio zijn 21 medevluchters.

Marco Pantani hield op de rustdag voor de vedetten zijn leiderstrui zonder problemen in bezit. Hij arriveerde met zijn aartsrivaal Pavel Tonkov in het peloton op 7 minuten en 20 seconden achterstand aan de streep na een weinig enerverende rit.

Het peloton nam rust met het oog op de individuele tijdrit van vandaag over 34 kilometer. Pantani keek gisteren al vooruit. “Ik heb gehoord dat het tijdritparkoers veel bochtenwerk telt en steeds op en neer gaat. Dat zou me wel uitkomen”, zei de Italiaanse kanshebber, die als tijdrijder een klasse minder is dan zijn tegenstander Tonkov. Pantani verdedigt een voorspong van bijna anderhalve minuut. Eerder verspeelde de Italiaan veel tijd tijdens de chronorit in en rond Triëst. “Daar zaten lange, rechte stukken bij. Dat is in mijn nadeel. Nu ziet het er iets beter uit.” (AFP/DPA)