Verhuurbedrijf Skala verzelfstandigd

De Nederlandse tak van het verhuurbedrijf Skala in 's-Hertogenbosch heeft zich losgemaakt uit het Britse moederbedrijf en gaat zelfstandig verder. De tweehoofdige directie heeft samen met twee investeringsmaatschappijen het eigendom van de Nederlandse tak verworven.

Skala, dat grote huishoudelijke apparaten, televisies en computers verhuurt, zal binnenkort twee onrendabele winkels in Maastricht en Schiedam sluiten. Winkels in Almere en Rotterdam, die in het kader van een lopende reorganisatie al gesloten waren, gaan weer open. Bovendien komt er een geheel nieuwe winkel in Arnhem bij.

Het aantal vestigingen zal daarom binnenkort veertien bedragen. De directie van Skala wil het aantal winkels zo spoedig mogelijk uitbreiden naar twintig. Volgens de directie van Skala blijkt uit de resultaten van het afgelopen jaar dat er nog steeds een consument bestaat die kiest voor huur van dure producten in plaats van koop. Het ligt in de bedoeling het aantal producten dat Skala verhuurt binnenkort uit te breiden.