Man bestraft en behandeld voor lange zit op paard

LEEUWARDEN, 5 JUNI. Urenlang zat een 36-jarige man uit Drachtstercompagnie op zijn paard. Toen de politie kwam om hem er uiteindelijk af te halen, was hij in het zadel in slaap gevallen. Vandaag moest hij zich hiervoor verantwoorden voor de strafrechter. Deze veroordeelde hem tot een voorwaardelijke geldboete van 300 gulden wegens dierenmishandeling.

Verder moet de schizofrene man tijdens zijn proeftijd van twee jaar behandeld worden door de Geestelijke Gezondheidszorg Friesland. De politie haalde hem in maart vorig jaar uit het zadel. Het paard was oververmoeid na urenlang de 95 kilogram wegende man op zijn rug te hebben gehad. De man liet het dier bovendien al die tijd stilstaan, wat het leed nog verergerde. Het paard is in beslag genomen. Op de zitting vrijdag zag de verdachte wel in dat hij 'iets' te lang op het paard had gezeten, maar hij vertelde de rechter dat hij niets liever wilde dan weer op een paard zitten. (ANP)