Levenslang voor medeplichtige 'Oklahoma'

WASHINGTON, 5 JUNI. Een Amerikaanse rechter in Denver heeft Terry Nichols gisteren tot levenslang veroordeeld in verband met de bomaanslag die in 1995 een overheidskantoor in Oklahoma Stad verwoestte. Een jury had Nichols eind vorig jaar al schuldig bevonden als medeplichtige aan de aanslag, maar bereikte geen overeenstemming over de straf. Rechter Richard Matsch, die daarom de straf moest bepalen, gaf Nichols (43) de zwaarste straf die hem ter beschikking stond. Bij de aanslag kwamen 168 mensen om het leven.

Timothy McVeigh, die de initiatiefnemer en voornaamste uitvoerder van de aanslag was, is vorig jaar ter dood veroordeeld en gaat in beroep. Michael Fortier, een voormalige vriend van McVeigh en Nichols die van hun plannen op de hoogte was, werd vorige maand tot twaalf jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat hij de autoriteiten niet gewaarschuwd had voor de terreurdaad.