LAS VEGAS

De Amerikaanse gemeente Las Vegas overweegt een toegangsweg tot de beroemde Las Vegas Boulevard, beter bekend als The Strip, te vernoemen naar de onlangs overleden Amerikaanse zanger Frank Sinatra. Lorraine Hunt, lid van de Clark County Commission die de bevoegdheid heeft voorstellen tot straatnamen in Las Vegas te doen, zei dat ze aan andere commissieleden zou voorstellen de weg om te dopen tot Frank Sinatra Drive. “Het is een mooi eerbetoon aan de man die heeft geholpen om Las Vegas beroemd te maken”, zei ze.

In de jaren zestig zong Sinatra jarenlang in het inmiddels gesloopte Sands Hotel in Las Vegas en maakte hiervan de thuisbasis van de Rat Pack, de bijnaam van een kwartet zangers dat naast Sinatra bestond uit Dean Martin, Sammy Davis Jr. en Joey Bishop. “Sinatra bracht een tot dan toe onbekende verfijning naar Las Vegas: de New York-bluf, de smokings en het Copacabana-gevoel”, aldus Hunt.