HEKS

De Amerikaanse zangeres Stevie Nicks, lid van de multinationale popgroep Fleetwood Mac, ontkent dat ze een heks is. “Ik vind het ongelooflijk dat mensen nog steeds zeggen dat ik een heks ben omdat ik zwarte kleding draag”, zei ze naar aanleiding van een besluit van Scott Naden, de muziekdominee van de Presbyteriaanse Kerk in het Amerikaanse stadje Southwood.

De dominee verbood vijf leden van deze kerk om het liedje 'Landslide' van Stevie Nicks op 29 juni ten gehore te brengen tijdens een concert op de plaatselijke middelbare school, omdat 'dit het werk van een Satanaanbidster' is.

Nicks zegt dat ze Satan niet vereert. Ze schrijft de nu al jarenlang circulerende geruchten over haar satanisme toe aan een vraaggesprek van lang geleden waarin ze repte over een 'mythische heks'. “Dat heeft de pers eruit gepikt en totaal verhaspeld”, zo verklaart Nicks de hardnekkige geruchten.