Grote importeurs niet naar Landbouw-Rai

Een fors aantal grote importeurs van trekkers, werktuigen en melkmachines laat komend jaar verstek gaan op de Landbouw-Rai. De bedrijven vinden de kosten van beursdeelname niet opwegen tegen de verkopen.

De Landbouw-Rai is een tweejaarlijkse internationale landbouwmechanisatiebeurs, met zo'n honderdduizend bezoekers en een beursoppervlak van 45.000 vierkante meter.

Volgens het landbouwweekblad Oogst blijven onder meer grote merken als John Deere, New Holland, Valmet, Renault en Fendt weg van de komende RAI.

Een woordvoerder van de RAI bevestigt dat een aantal bedrijven de beurs van begin volgend jaar zal mijden. De organisatie betreurt dit, maar verwacht niet dat de beurs daardoor voor de bezoekers minder interessant zal zijn. “We verwachten nog steeds zo'n 100.000 bezoekers. Door het werven van meer buitenlandse bedrijven kunnen we er voor zorgen dat ze toch van alle soorten machines een goed beeld kunnen krijgen.”