Voorkeur; Theater

DE WAKER, DE SLAPER & DE DROMER Youp van 't Hek, grof en poëtisch tegelijk, over de verburgerlijking van een groep studenten die had gezworen nooit in de rat race verzeild te zullen raken. 5 juni Roosendaal De Kring, 8 t/m 11 juni Maastricht Theater aan het Vrijthof.

DE VERBOUWING Gemier met een deurtje als plastische uiting van huwelijksproblemen: tijdens een verbouwing staan de zenuwen op scherp. Tenminste, zo gaat het bij Theatergroep Carver. Beppie Melissen, René van 't Hof, René Groothof en Jim van der Woude maakten samen een tragedie waar ook om gelachen mag worden. 5, 6 juni Amsterdam Bellevue.

JAGADAMBA De strijd tegen de stress, in gewiekste conférences en fluisterzachte liedjes belicht door Lenette van Dongen. 5, 6 juni Tilburg Schouwburg 10, 11 juni Alkmaar De Vest.

EN VERDER Miss kaandorp (Brigitte de musical) Brigitte Kaandorp, Bert Klunder en negen getalenteerde Kleinkunstakademie-studenten spelen een hilarische persiflage op de mega-musical. T/m 7 juni (vrij, za, zo) Amsterdam-Noord 't Zonnehuis; Split Minder spektakel, maar weer veel mooie effecten in de nieuwe show van Mini & Maxi. T/m 11 juni Amsterdam Nieuwe de la Mar.