Verdachten beursfraude vrijgekomen

AMSTERDAM, 4 JUNI. Drie van de vier verdachten in de beursfraude-zaak die vorige week maandag werden gearresteerd worden vandaag vrijgelaten. Dat heeft het Openbaar Ministerie vanmiddag bevestigd. Het gaat om R. van Z, directeur van SNS Securities, directeur P.A. van Oudhof Effecten en effectenhandelaar R.P. van zakenbank Credit Suisse First Boston.

Over de schorsing van de vierde verdachte, H. van der K. heeft de raadkamer zich nog niet uitgesproken. Vanochtend werd bekend dat Van der K. is ontslagen door zijn werkgever MN Services, het beleggingsbedrijf van het pensioenfonds voor de Metaalnijverheid. Van der K. was daar hoofd Europese beleggingen. Volgens MN Services was er, ongeacht de uitkomst van het justitieel onderzoek, geen vertrouwenbasis meer.