Paus benoemt commandant van Zwitserse garde

ROME, 4 JUNI. De paus heeft de 46-jarige Pius Segmüller benoemd tot nieuwe commandant van de Zwitserse garde. Hij diende als kolonel bij de chefs van staven van het Zwitserse leger.

Segmüllers voorganger Alois Estermann is vorige maand samen met zijn vrouw vermoord, tien uur nadat hij tot commandant was benoemd. De dader was een jonge gardist die volgens het Vaticaan boos was over het strenge optreden van Estermann. Deze functioneerde al een paar maanden als feitelijk commandant. De jonge Zwitserse garde heeft meteen na de moord op Estermann en zijn vrouw zichzelf vermoord. De woordvoerder van het Vaticaan heeft gezegd dat er geen twijfels bestaan over de toedracht, maar dat het onderzoek nog niet formeel is afgesloten. Segmüller is niet van adel, zoals het gebruik wil. De belangstelling in Zwitserse adellijke kringen voor de garde is klein.