Hèt huwelijk (11)

In het artikel over prins Maurits (NRC Handelsblad, 29 mei) worden onnodig kwetsende opmerkingen gemaakt over leden van het koninklijk huis en een aantal uitspraken gedaan over de studie van de prinsen Maurits en Bernard.

De faculteit der economische wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen distantieert zich volledig van deze uitspraken, die toegedicht worden aan iemand van wie we niet hebben kunnen vaststellen dat deze regelmatig contact heeft gehad met de prinsen. Zelf heb ik de beide prinsen meer dan vier jaar mogen begeleiden. Mijn ervaring is dat ik ambitieuze, ondernemende studenten heb begeleid, die hun studie op een interessante wijze hebben ingevuld en die binnen de modale tijd die daar destijds voor stond (zes jaar) zijn afgestudeerd. De faculteit verwelkomt graag dit type studenten die onder meer een deel van hun studie in het buitenland willen volgen, stages willen lopen en interessante praktijkgerichte opdrachten willen uitvoeren.

    • Prof.Dr. P.S.H. Leeflang Rm