Drenthe krijgt hunebedmuseum

ASSEN/BORGER, 4 JUNI. De provincie Drenthe krijgt een nieuw hunebeddenmuseum. Dit museum gaat het huidige Nationale Hunebedden Informatiecentrum (NHI) vervangen. Volgens een stuurgroep die het Drentse cultuurtoerisme nieuwe impulsen wil geven, zal het nieuwe museum 100.000 bezoekers per jaar trekken.

Met de realisatie van de plannen, die dinsdag zijn bekendgemaakt, is een investering van 12 miljoen gulden gemoeid. Dit geld zal grotendeels uit subsidies moeten komen. Het NHI zal een miljoen investeren.

Het museum komt te staan naast het grootste hunebed van Nederland. Het huidige onderkomen van het NHI in Borger zal dienst doen als kantoor en archief. Op termijn worden naar verwachting dertien personeelsleden aangesteld.

Het museum wordt ontworpen door de architecten Aldo en Hannie van Eyck.