Turnbroers Selk stoppen na onenigheid met bond

ARNHEM, 3 JUNI. De turnende broers Christian en Alexander Selk hebben besloten hun loopbaan te beëindigen. Het duo ziet door de slechte verhouding met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Bond geen mogelijkheden meer optimaal te presteren. De 26-jarige Christian Selk, pas afgestudeerd als fysiotherapeut, en zijn drie jaar jongere broer gaan zich richten op een maatschappelijke loopbaan.

Christian is zes keer Nederlands kampioen op de meerkamp geweest, het grote talent Alexander leverde een voor Nederlandse begrippen ongekende prestatie tijdens de EK jeugd in 1993 met een gouden medaille op zijn specialiteit de rekstok en zilver in de meerkamp. Beide broers slaagden er voorts in op de EK senioren in Praag het jaar daarop de finale van de meerkamp te bereiken, eveneens een unieke prestatie voor Nederlandse turners.

De broers Selk hebben genoeg van slechte verhouding met de bond en de bondscoaches. “De maat is vol”, aldus Christian Selk. “Het heeft geen enkele zin meer op deze manier ons leven verder aan de turnsport te wijden. We hebben zoveel ellende meegemaakt en het heeft ons zoveel geld gekost dat nu de tijd is gekomen aan onze toekomst te denken.”

Vorig jaar februari kregen de broers te horen dat zij niet meer welkom waren bij de centrale bondstrainingen. De bond verweet hen een gebrek aan inzet en discipline. “Belachelijk”, zeiden de turnbroers toen. “Ze vonden ons lastig en wilden ons gewoon kwijt. Die coaches waren helemaal niet op hun taak berekend.” (ANP)