Smet op succes van Porsche

STUTTGART, 3 JUNI. De Duitse sportwagenfabrikant Porsche moet een tegenslag incasseren met zijn succesmodel Boxster. Ruim 9.500 wagens gaan terug naar de garage voor het verhelpen van een probleem met het contactslot. Dat gaat ongeveer 1,5 miljoen mark (1,7 miljoen gulden) kosten, zo liet Porsche gisteren weten.

De eigenaars van de auto's zijn al aangeschreven. Bij hun wagens, die allemaal zijn gebouwd in 1997, kunnen scheuren ontstaan in de omhulling van het contactslot, waardoor de sleutel blokkeert.

De Boxster, een tweezitter die voor Porsche-begrippen redelijk is geprijsd, kwam in het najaar van 1996 op de markt in Europa en in 1997 in de VS. Omdat de fabriek in Duitsland de vraag niet aankon, begon Porsche een half jaar geleden met assemblage in Finland. (DPA, ANP)