R9mario niet naar WK in Frankrijk

Foto: LESIGNY - In tranen heeft de Braziliaanse voetballer Romario gisteren zijn vertrek toegelicht uit de nationale selectie voor het wereldkampioenschap in Frankrijk. De Braziliaanse bondscoach Mario Zagallo schrapte de 32-jarige oud-PSV'er gisteren van de WK-lijst, omdat de aanvaller een hardnekkige spierblessure heeft. “De blessure van Romario kan nog wel tien tot vijftien dagen of misschien een maand in beslag nemen. We hebben besloten geen risico te nemen”, aldus de coach, die middenvelder Emerson van Leverkusen als vervanger opriep.

“Dit is een hele grote teleurstelling”, zei Romario, die onder een staande ovatie de perskamer huilend verliet. “Vierentwintig uur geleden dacht ik nog aan de eerste wedstrijd. Dacht ik dat God het beste met me voor had. Dit is heel moeilijk. Maar ik wil mijn teamgenoten bedanken dat zij mij de kans hebben gegeven te laten worden wie ik nu ben. Als het aan mij ligt, betekent dit niet mijn afscheid.” (Foto AP)