Nederland stuk concurrerender

GENÈVE, 3 JUNI. Nederland is op de wereldranglijst van de landen met de sterkste concurrentiepositie geklommen van de twaalfde naar de zevende plaats. Dat blijkt uit de jaarlijkse publicatie van het World Economic Forum (WEF) in Genève.

Het eveneens Zwitserse International Institute for Management Development (IMD) komt al enkele jaren met een alternatieve lijst, voor het laatst in april. Daarop steeg Nederland van de zesde naar de vierde positie.

Bij het WEF bleven Singapore en Hongkong respectievelijk één en twee ondanks de financiële crisis in het Verre Oosten. “Hun groeipotentieel op lange termijn is door de crisis niet geschaad”, aldus het WEF.

De Verenigde Staten, bij het IMD onbedreigd koploper, bleven bij het WEF op de derde plaats. Groot-Brittannië maakte een flinke sprong van zeven naar vier.

De rest van de toptien bestaat uit achtereenvolgens Canada, Taiwan, Nederland, Zwitserland, Noorwegen en Luxemburg. (Reuters, ANP)