KNVB verwacht 30.000 fans bij WK-duels Oranje

ZEIST, 3 JUNI. De KNVB gaat er vanuit dat zo'n 30.000 Nederlandse voetbalsupporters een kaartje hebben bemachtigd voor het eerste WK-duel van Oranje tegen België op zaterdag 13 juni in het Stade de France in Saint-Denis. Ook bij de tweede wedstrijd tegen Zuid-Korea, op 20 juni in Marseille, rekent de bond op 20.000 tot 30.000 Oranje-fans.

W. van Rhee, manager wedstrijdzaken van de KNVB en tijdens het WK belast met supporterszaken, heeft het WK-organisatiecomité inmiddels laten weten dat men rekening moet houden met een grote Nederlandse supportersschare. Volgens Van Rhee hebben Franse voetbalfans hun kaarten doorverkocht aan Nederlanders. “De supporters van Oranje zijn inventief en hebben onder meer via de telefonische verkoop nog kaarten weten te bemachtigen.”

Rond de wedstrijden van Oranje zullen op verzoek van de Franse overheid twaalf Nederlandse politieagenten onder leiding van H. Groenevelt van het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV) in samenwerking met hun Franse collega's de Oranje-supporters begeleiden. De KNVB zelf zet bij het duel met de Belgen honderd stewards in. De KNVB heeft de stewards zorgvuldig gescreend. (ANP)