Klokhuis op locatie

Foto: Als ze fanmail krijgt, is het van studenten. Of ze bereid is tot een huwelijk of anderszins genegen amoureuze banden met de briefschrijver aan te knopen. Klokhuis-presentatrice Yvon Jaspers vindt dat wel leuk. Hoewel het natuurlijk een beetje vreemd blijft dat ze nooit brieven krijgt van kinderen, de doelgroep van het dagelijkse jeugdprogramma. Misschien zijn die nog niet zo ver.

Met haar aanstelling vier jaar geleden als één van de drie presentatoren van Klokhuis, ging een jeugddroom in vervulling. “Ik heb altijd gezegd dat ik ooit, als ik later groot was, óf bij Het Klokhuis of bij Sesamstraat wilde werken. Jammer genoeg had ik dat voortdurend tegen iedereen geroepen. Dus ik moest wel.”

In de praktijk blijkt een jeugddroom vooral hectisch, zo heeft Jaspers gemerkt. “Een presentator komt er pas op het allerlaatste moment bij. Als het onderwerp al is bedacht, en de redactie en de regisseur alles al hebben uitgezocht en voorbereid. Als het meezit, heb ik de avond voor een draaidag het script pas binnen. Vaker komt het voor, dat ik 's ochtends niet weet, waar ik het 's middags over zal hebben.” Vervelend vindt ze dat niet. “Het is juist leuk helemaal van niets te weten. Want dan ben je weer even als een kind. Net zolang tot jíj het snapt, gaan alle deuren open en iedereen werkt mee.” (Foto Leo van Velzen, NRC Handelsblad)