Gustavo kuerten smijt met racket

Gustavo Kuerten is gisteravond gediskwalificeerd in het dubbelspel, omdat hij na de verloren eerste set zijn racket naar net hoofd van arbiter Bruno Rebeuh smeet. De door Marat Safin onttroonde Roland Garros-kampioen van 1997 wacht naast een stevige boete mogelijk een schorsing voor het eerstvolgende grandslamtoernooi op Wimbledon.

“Maar ik hoop dat we Gustavo het voordeel van de twijfel kunnen geven”, zei hoofdscheidsrechter Ysern. “Hij gooide uit frustratie met zijn racket, niet met de bedoeling om iemand te raken.” Kuerten speelde gisteravond met zijn Braziliaanse partner Meligeni tegen Jonas Björkman en Patrick Rafter. Tijdens de tiebreak van de eerste set betwistte Kuerten al enkele beslissingen van umpire Rebeuh. Nadat de Zweeds/Australische combinatie de eerste set had gewonnen, ontplofte Kuerten van woede en gooide hij zijn racket naar Rebeuh. De Franse scheidsrechter bukte bijtijds en stuurde Kuerten vervolgens naar de kleedkamer. Björkman en Rafter spelen nu in de halve finales tegen de Nederlanders Haarhuis en Eltingh.