Zwaargewonde bij explosie in Nijmegen

NIJMEGEN, 2 JUNI. Een 42-jarige vrouw is vanmorgen zwaar gewond geraakt bij een gasexplosie in het Nijmeegse Waterkwartier. Zij is overgebracht naar het brandwondencentrum in Groningen. Bij de explosie werden vijftien woningen zwaar beschadigd.

Niet bekend

Om vijf over zeven vanmorgen hoorden de bewoners van de Waterstraat een enorme knal, die werd gevolgd door een hevige drukgolf. De voor- en achtergevel en het dak van het huis waar de explosie plaatshad, werden de lucht in geblazen. Onderdelen kwamen tientallen meters verderop terecht. Op het moment van de ontploffing was de vrouw alleen in huis.

Ook de gevels van de naastgelegen woning begaven het. Hier liepen twee bewoners snijwonden op. Diverse in de straat geparkeerde auto's raakten beschadigd door rondvliegend puin. De ravage was enorm.

In de Waterstraat staan voornamelijk na-oorlogse huurwoningen. Ze worden beheerd door de Woningstichting Nijmegen. Daar berekende men vanmmorgen de totale omvang van de schade voorzichtig op “een kleine miljoen gulden”.

De beschadigingen aan de auto's waren hier niet bij inbegrepen. Dertien woningen hebben grote scheuren in de gevels en gesprongen ramen. Van vrijwel alle woningen zijn de dakpannen verdwenen. Het is nog onduidelijk of die schade kan worden hersteld.

De technische recherche van de politie is evenals het energiedistibutiebedrijf NUON een onderzoek begonnen.

De dienst volkshuisvesting van Nijmegen zal later deze week beslissen wat er met de getroffen huizen moet gebeuren. Nu al wordt er rekening mee gehouden dat nog eens drie huizen moeten worden afgebroken.