WK Hockey

Foto: UTRECHT - Aanvoerder Stephan Veen houdt de wereldbeker omhoog die het Nederlandse hockeyteam gisteren in Utrecht veroverde. De ploeg van bondscoach Roelant Oltmans versloeg Spanje in de verlenging van de finale met 3-2. Nederland keek na 55 minuten tegen een 2-0 achterstand aan, maar dwong een verlenging af door doelpunten van Veen en Bram Lomans. Na dertien minuten in de verlenging maakte linkermiddenvelder Teun de Nooijer het enige en beslissende doelpunt.

De Nederlandse vrouwen wonnen zondag zilver bij het WK. In de finale verloor de ploeg van Tom van 't Hek van olympisch en wereldkampioen Australië. Nederland kwam al in de eerste minuut op voorsprong door een doelpunt van Ellen Dubbeldam-Kuipers. Daarna liep Australië uit naar 3-1. In de 62ste minuut bepaalde Julie Deiters de eindstand op 3-2. (Foto Bas Czerwinski) Pagina 19 en 21