Wat een vuiligheid

De kennis van zinnenprikkelende geschriften beperkt zich bij de meeste mannen (en vrouwen, maar die zijn over het algemeen wat minder geïnteresseerd) tot Playboy, Aktueel, Panorama en Penthouse. Maar er is natuurlijk veel meer. Ik had er eerlijk gezegd ook weinig oog voor, maar nu ik sinds kort op de Wallen woon, is mijn nieuwsgierigheid toch gewekt. Wat is er allemaal te koop op deze markt van genot en plezier? Zonder specifieke belangstelling voor kinderporno of andere verboden waar, ben ik een handvol van die pretwinkels binnengelopen. Eén ding werd me al snel duidelijk: er is veel, heel veel.

In de doorsnee-seksshop liggen honderden glimmende bladen met geheel of gedeeltelijk ontklede dames in alle mogelijke poses. Hetzelfde geldt overigens voor heren, zij het in wat mindere mate. Op het eerste gezicht lijken veel tijdschriften van buitenlandsen huize, maar dat blijkt een truc van een uitgever die zijn bladen meertalig heeft gemaakt. Maar ook het puur Nederlandse werk ontbreekt niet. Chick en Candy - bladen uit de seksuele revolutiejaren met veel contactadvertenties, leuterverhalen en slechte foto's - bestaan nog steeds. Maar er is ook een tijdschrift als High Society. Nooit van gehoord. 'Alleen voor volwassenen' staat er wat overbodig onder de kop. Er staan vooral heel veel vrouwen in die heel vaak aan hun geslachtsdeel zitten te friemelen.

Om door de bomen van al dat bloot het bos te kunnen zien, hebben sommige winkels het assortiment ondergebracht in verschillende afdelingen. Dat is handig want dan wijst het zich vanzelf. Waar houdt de moderne man zoal van? 'Pregnant', 'Fist Fucking', 'Sandwich', 'Big Busty', 'Shaved', 'Anal', 'Lesbian' en 'Homo', lees ik. Natuurlijk is de diversiteit veel groter. Zo is er een blad dat Big Mama's heet. Daarin is veel, schier oneindig veel vlees in te zien. Pagina na pagina zijn zeer voluptueuze dames met elkaar aan het stoeien. Onder de categorie 'Animal' zijn geschriften te vinden waarbij zonder pardon direct wordt doorgestoten naar het krachtiger genre in de trant van 'take my cunt'. Daarin wordt het vrouwelijk geslachtsdeel geoffreerd aan geiten, honden, ezels en slangen, die er allemaal op eigen wijze gebruik van maken.

En terwijl de eigenaar van de winkel dozen vol kunstpenissen en seksvideo's staat uit te pakken, verdiep ik me in het bladenassortiment. Zo ontdek ik dat het je laten beplassen erg veel genot schijnt op te leveren getuige de guitig lachende dames die door diverse heren met urine worden besprenkeld. Wat begon als een champagnefuif, zo begrijp ik, eindigt al snel in een urineerpartijtje. Jawel, er wordt zowaar een poging gedaan tot een verhaaltje. Maar ook weer niet te veel natuurlijk, want bij het tweede plaatje moet er toch al behoorlijk wat zijn ontbloot: de moderne consument heeft kennelijk haast.

Naast de beesten en het plassen kom ik ook afbeeldingen tegen van vrouwen die druk in de weer zijn om hun faecaliën kwijt te raken, mannen en vrouwen met zwepen en kettingen, penissen met wel tien piercings, travestieten, hermafrodieten en mensen wier geslachtelijke identiteit nog moeilijker is vast te stellen. Valt u voor vrouwen van zestien? Geen probleem. Of heeft u liever het rijpere werk van laten we zeggen boven de zestig? Ook aan die wens kan worden voldaan.

Maar of u nu wegloopt met ijzingwekkend grote borsten, zeer zwangere vrouwen, of mannen die zich laten berijden, bijna alle bladen hebben één ding gemeen: de geslachtsdelen en de geslachtsdaad worden pront in beeld gebracht. De vagina's zijn vooral kaal of in ieder geval schaars behaard, zodat duidelijk is dat er verschillende gaten zijn om het een en het ander in te stoppen. Bovendien schijnt er van alles in te passen: van vibrators tot wijnflessen en van handen tot komkommers.

Na vijf seksshops duizelt het me van al dat vlees. Dat er zoveel was, had ik niet verwacht. Verbijsterd ben ik echter vooral over het geringe erotisch gehalte van al deze geschriften. Ik ben beslist niet afkerig van seks, maar ik weet zeker dat ik de komende tien jaar op de Wallen zal wonen, zonder deze bladen opnieuw een blik waardig te keuren.

    • Willem Oosterbeek