Rust bij pop en rock

LANDGRAAF, 2 JUNI. De festivals Pinkpop in Landgraaf (50.000 bezoekers) en Dynamo Open Air in Eindhoven (30.000 bezoekers) zijn dit weekeinde zeer rustig verlopen. Seismografisch boekte Pinkpop 1998 een record: op het festivalterrein registreerde het KNMI zaterdag een 'beving' van ongeveer 1,1 op de schaal van Richter bij het optreden van Primus.

Na het festival raakte door een bovenleidingbreuk in Sittard het treinverkeer in een groot deel van Zuid-Limburg gestremd. Er waren te weinig bussen beschikbaar om alle festivalgangers vlot te kunnen vervoeren, zodat velen pas diep in de nacht thuis waren.

De negentwintigste editie trok de vierde generatie Pinkpopgangers met veel tieners en twintigers, die volgens de politie zelfs geen hand uitstaken naar de afzetlinten. Maandag klaagde geen enkele inwoner van Landgraaf over geluidsoverlast. In Eindhoven werd 28-jarige man uit Leiden zwaar gewond bij het verwisselen van het gasbusje van een kooktoestel. (ANP)