Romario speelt geen WK wegens spierblessure

LESIGNY, 2 JUNI. De Braziliaanse aanvaller Romario doet niet mee aan het wereldkampioenschap voetbal. De uitblinker van het WK in 1994 ondervindt nog te veel hinder van een kuitblessure. Volgens bondscoach Mario Zagallo kwamen de fysieke problemen van Romario aan het licht bij een medische test op het Braziliaanse trainingskamp in het Franse Lesigny.

Romario heeft volgens zijn ploegarts minimaal tien dagen nodig om volledig te herstellen. Romario wordt vervangen door middenvelder Emerson van Leverkusen.

De Engelse voetballer Paul Gascoigne is eveneens uit de WK-selectie verwijderd. Volgens bondscoach Glenn Hoddle kampt de 31-jarige middenvelder met een chronisch conditiegebrek. De Italiaanse voetbalploeg met het stellen zonder eerste doelman Angelo Peruzzi. De keeper van Juventus scheurde zondag een kuitspier tijdens de training. (Reuters)