Oranje Zwart strikt zeven internationals

UTRECHT, 2 JUNI. Hoofdklasser Oranje Zwart heeft zich tijdens het WK hockey voor volgend seizoen verzekerd van de diensten van zeven internationals, vier mannen en drie vrouwen. Voorzitter J. Veelenturf sloot in Utrecht contracten af met de Australische middenvelders Paul Lewis en Jay Stacy, met twaalf doelpunten topscorer van het WK. Daarnaast bereikte hij overeenstemming met de Zuid-Afrikaanse verdediger Grant Fulton en de Pakistaanse balvirtuoos Shahbaz Ahmad, die afgelopen twee seizoenen ook al uitkwam voor de club uit Eindhoven.

De vrouwenploeg promoveerde afgelopen seizoen naar de hoofdklasse en wordt uitgebreid met drie Zuid-Afrikaanse internationals: Hanneli Arnoldi, Jacqueline Geyser en Ankie Kotze. Met uitzondering van Shahbaz, die twee jaar zal blijven en in aanmerking hoopt te komen voor een Nederlands paspoort, geldt de overeenkomst met de overigen voor de duur van één jaar. De Nederlandse parttime-bondscoach van Zuid-Afrika, Boudewijn Castelijn, is aangesteld als technisch manager. Welke bedragen met de overgang zijn gemoeid, wilde voorzitter Veelenturf gisteren niet zeggen. “Wat voor de een veel is, is voor de ander weinig.”