Ontruiming disco draait uit op rel

AMSTERDAM, 2 JUNI. In het Amsterdamse uitgaanscentrum is zaterdagnacht een ontruiming van een discotheek uitgelopen op een confrontatie van jongeren met de politie. Jongeren bekogelden in de Paardenstraat nabij het Rembrandtplein de politie met stenen en autobanden van surveillance-wagens werden lekgestoken. De politie te paard voerde enkele charges uit.

Aanleiding voor de onrust was een schietpartij in een discotheek in de Paardenstraat. Een 25-jarige man bleek in een niet voor het publiek toegankelijke bovenruimte te zijn beschoten door een andere bezoeker. De politie gaat er vanuit dat een ruzie over een vrouw hiervoor de aanleiding was. Van de vermoedelijke dader had de politie al snel een goed signalement. Daarom werd besloten de discotheek te ontruimen om zo de verdachte te kunnen aanhouden. De discotheek was bomvol; er waren driehonderd mensen aanwezig terwijl er maar tweehonderd zijn toegestaan. Toen een groot deel buiten stond, begonnen enkele bezoekers stenen uit de grond te halen en naar de politie te gooien. Er vielen geen gewonden. De verdachte van de schietpartij is niet aangehouden. De politie stelt een apart onderzoek in naar de gang van zaken in de discotheek, omdat hier veel te veel mensen aanwezig waren.