Het Klokuis

Foto: “Het Klokhuis gaat over van die dingen waar je eigenlijk nooit bij stilstaat”, zegt regie-assistente Daniëlle Oosterwal. “Waarom die lantaarnpaal daar staat, bijvoorbeeld. Of wie ervoor zorgt dat Mick Jagger zijn microfoon werkt tijdens een live-concert.” Afgelopen donderdag was het onderwerp 'skaten' en de boulevard van Zandvoort het strijdtoneel. Tio Eerhart ('De beste stuntskater van Nederland') leerde presentatrice Yvon Jaspers een lesje. Zoals wat een 'half-pipe' is (een brede komvormige glijbaan) en het verschil tussen in-line skates (wieltjes in één lijn), rollerskates (vier wieltjes twee aan twee en een stopknop) en off-road-skates (de naam zegt het al). Maar het bleef niet bij theorie. Jaspers moest er aan geloven. Hoewel aardig op dreef op de vlakke boulevard, was ze kansloos op de steile baan. Cameraman Jelle Hidma kon alleen van Eerhart een paar duizelingwekkende sprongen registreren. (Tekst Japke-D. Bouma, foto Leo van Velzen, NRC Handelsblad)