'Ginger Spice' verlaat de Spice Girls na geruzie

LONDEN, 2 JUNI. Geri Halliwell, 'Ginger Spice' in de Spice Girls, verlaat de meidenpopgroep, nadat ze al enkele malen had ontbroken bij optredens. Haar advocaat maakte zondag bekend dat onderlinge meningsverschillen de oorzaak zijn van het vertrek. Namens Ginger Spice verklaarde hij dat ze er zeker van is dat ook de groep het succes zal continueren en dat ze iedereen het beste toewenst. “Ik zal terugkeren”, beloofde ze.

De overgebleven vier groepsleden zeiden bedroefd en geschokt te zijn, maar ze zullen blijven optreden. Half juni beginnen de Spice Girls aan een tournee met veertig concerten door de Verenigde Staten en Canada. Volgens Britse kranten werd Geri Halliwell door haar Spice-zusters te dominant bevonden. De Spice Girls verkochten de afgelopen twee jaar meer dan 30 miljoen platen. (Reuters)