Gestolen kunst teruggevonden

MILAAN, 2 juni. De Italiaanse politie heeft veertien gestolen schilderijen teruggevonden van onder anderen Picasso, Miró en Modigliani. Er zijn tien arrestaties verricht. De doeken waren vorig jaar in het noorden van Italië ontvreemd. De politie kwam ze drie maanden geleden toevallig op het spoor tijdens een onderzoek naar in Zwitserland gestolen auto's.

De schilderijen maken deel uit van een collectie van 49 doeken met een waarde van ongeveer 23 miljoen gulden. Deze collectie was op 26 april 1997 gestolen uit het museum Remo Brindisi van Comacchio, dichtbij Ferrara. Onder de gestolen schilderijen bevonden zich ook werken van Sironi en Matisse.

Onder de arrestanten bevinden zich twee medewerkers van de politie en een van de belastinginspectie die waren ingeschakeld om informatie te geven over potentiële kopers. De politie vermoedt dat de bende werd geleid door twee Sicilianen die eveneens zijn aangehouden. (AFP)