Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

VANDAAG

ACHTERGROND

Assemblage Mexico op een koopje

Buitenlandse assemblagefabrieken genieten in Mexico belastingvrijheid, en arbeid is er ook niet duur. De arbeidsomstandigheden in deze be-drijven zijn Mexicaans, dat wil zeggen slecht. Ook Philips heeft er zo’n fabriek.

Pagina 18

BUITENLAND

Partner Tsjoebais raakt in opspraak

De Russische openbaar aanklager heeft Alfred Koch, die als bondgenoot van ‘privatiseringskoning’ Anatoli Tsjoebais een sleutelrol heeft gespeeld bij de verkoop van staatsbezit, gisteren beschuldigd van zwendel in onroerend goed. Pagina 19

BUITENLAND

Gambia: supermarkt van West-Afrika

Importproducten zijnin Gambia door de lage heffingen vaak de helft goedkoper dan in omringende landen. Het leidt tot omvangrijke smokkelhandel en onvrede in Mali, Senegal, Guinee en Guinee-Bissau.

Pagina 19

BINNENLAND

Hunter Douglas: 17 procent meer winst

Raam-en gevelbekleder Hunter Douglas heeft in het eerste kwartaal de winstgevendheid verbeterd. De nettowinst nam met 17 procent toe, terwijl de omzet met ruim 8 procent steeg. Dit heeft het bedrijf vanochtend bekendgemaakt. Pagina 21

BEURZEN

Angst voor hogere rente remt Damrak

De Amsterdamse effectenbeurs was vanochtend in mineur. Angst voor renteverhogingen bezorgde veel hoofdfondsen een koersdaling. Philips en Poly-Gram vormden een positieve uitzondering. Pagina 23