'Zwarte weduwe' geëlektrocuteerd

WASHINGTON, 31 MAART. De 54-jarige Judy Buenoano, bijgenaamd 'de zwarte weduwe', is gisterochtend in de staat Florida geelektrocuteerd. De laatste vrouw die in Florida werd geëxecuteerd, was in 1848 de slavin Celia.

Buenoano heeft in 1971 haar man omgebracht met arsenicum en negen jaar later haar gehandicapte zoon uit een kano geduwd om hun levensverzekeringen op te strijken. Waarschijnlijk heeft ze in 1978 een minnaar vergiftigd; een andere minnaar trachtte ze op te blazen. Buenoano is de derde persoon binnen acht dagen die op de 75 jaar oude elektrische stoel van Florida is terechtgesteld. Old Sparky, zoals zijn bijnaam luid, was sinds maart 1997 buiten bedrijf. Toen sloeg een steekvlam uit het gelaat van veroordeelde Pedro Medina. In een rechtzaak werd daarna vruchteloos aangevoerd dat elektrocutie een “wrede en ongebruikelijke straf” is. Bij de executie kringelde gisteren witte rook uit het rechterbeen van Buenoano. (Reuters)