Werknemers achter akkoord havenpool

ROTTERDAM, 31 MAART. Werknemers van de noodlijdende Rotterdamse havenpool SHB stemmen in het met akkoord dat de ondernemingsraad en directie hebben gesloten om uit de problemen te komen. Dat was gisteren de uitkomst van twee personeelsvergaderingen.

Het zag er aanvankelijk niet naar uit dat de werknemers zouden instemmen. Ze wilden eigenlijk pas over het akkoord praten als de directie de ontslagen voormalige OR-voorzitter Toussaint weer in dienst zou nemen.

Tijdens de vergaderingen voor het ruim 900 werknemers tellende bedrijf stemden in totaal 293 voor en 181 tegen het akkoord. De werknemers beschouwen de kwestie-Toussaint nu als een aparte zaak. Toussaint kreeg vorig jaar ontslag omdat hij ondanks een verbod van de rechter toch acties voorbereidde en daaraan meedeed.

De ondernemeingsraad en de directie gingen praten, nadat vakbondsleden bij de SHB massaal een eerder door de bonden en directie bereikt akkoord hadden weggestemd.

De gesprekken tussen OR en directie waren opmerkelijk, omdat beide partijen vanaf de aankondiging van de moeilijkheden bij de SHB, in januari vorig jaar, lijnrecht tegenover elkaar hadden gestaan.

Uiteindelijk kwamen OR en directie dus een akkoord overeen, dat er wat betreft salaris en flexibele inzet een stuk beter uitziet dan de eerdere overeenkomst tussen bonden en directie. (ANP)