Toonder Group stelt beursgang uit

De Toonder Group of Companies heeft zijn gang naar de beurs uitgesteld. De producent van reclame- en bedrijfsfilms gaat pas in 1999 naar de Amsterdamse beurs voor jonge, snelgroeiende bedrijven, de NMAX.

Aanvankelijk zou Toonder dit voorjaar nog een beursgang wagen. “Door onderhandelingen over beoogde acquisities is het oorspronkelijke tijdstip verschoven”, aldus een reactie van de Toonder Group. Volgens de directie blijft een beursgang de aangewezen manier om expansie via acquisities te financieren.

De Toonder Group heeft vorig jaar het verlies van 1996 omgebogen in een winst. In 1997 boekte Toonder een winst van 577.000 gulden, terwijl het bedrijf het jaar daarvoor nog een verlies draaide van 309.000 gulden. De omzet steeg met 12 procent tot 17,6 miljoen gulden.