Recherche vindt nog meer delen van lijk

ARNHEM, 31 MAART. De politie in Arnhem heeft gisteren voor de derde keer in korte tijd een aantal plastic zakken met lichaamsdelen gevonden. De zakken werden aangetroffen op aanwijzing van een 31-jarige Arnhemmer, die eerder werd opgepakt op verdenking van moord. Ook op 19 en op 22 februari werden in een polder langs de Rijn bij Arnhem zakken met lichaamsdelen gevonden.

De politie, die spreekt van een “lugubere zaak”, heeft vorige week een tweede verdachte aangehouden. Het betreft een 42-jarige inwoner van Arnhem. Of de twee verdachten een bekentenis hebben afgelegd, wil de politie niet zeggen. Het zou gaan om lichaamsdelen van één man. Het rechercheteam heeft inmiddels vrijwel zeker de identiteit van het slachtoffer achterhaald. DNA-onderzoek moet de identiteit nu definitief vaststellen.

Op 19 februari werd in de Rijn bij de John Frostbrug een plastic zak met een hoofd en handen gevonden. Drie dagen later vond de politie opnieuw een zak met lichaamsdelen, nu bij de Rosandepolder.

Een maand later, op 19 maart, werd de eerste verdachte aangehouden. De politie wil niet zeggen waar de derde zak is gevonden. Duidelijk is wel dat er nog lichaamsdelen ontbreken. Het motief voor de moord is nog onbekend.