PC-aangifte rukt op

ROTTERDAM, 31 MAART. Steeds meer Nederlanders leveren hun aangiftebiljet voor de inkomstenbelasting in elektronische vorm in. Dit jaar zal het aantal aangiften per diskette waarschijnlijk rond het miljoen uitkomen. In totaal heeft de Belastingdienst dit jaar bijna vijf miljoen aangiftebiljetten verstuurd.

Bij de Belastingdienst is men zeer tevreden over de snelle acceptatie van de elektronische aangifte. Twee jaar geleden, toen de belastingdiskette werd geïntroduceerd, kwamen er 300.000 elektronische aangiften binnen. Vorig jaar was dat aantal ruim verdubbeld tot 700.000. De diskette kan per post of per modem naar de Belastingdienst worden verstuurd. Vorige week waren er al 600.000 elektronische aangiften binnen, waarvan circa 40 procent per modem was verstuurd. Morgen is de laatste dag dat het aangifteformulier kan worden ingeleverd.

De Belastingdienst heeft de laatste jaren veel energie gestopt in de verbetering van de dienstverlening. Zo is de toegankelijkheid sterk verbeterd, onder andere via de instelling van telefonische informatielijnen en de plaatsing van een uitgebreide site op het Internet (www.belastingdienst.nl). Daarnaast streeft de fiscus er naar zo snel mogelijk uitsluitsel te geven over de hoogte van de aanslag. Vorig jaar wist 98 procent van de invullers van het belastingbiljet voor 1 juli of ze over 1996 geld terugkregen of moesten betalen.