BrunelSunergy wijt matige race aan zware regen

FORT LAUDERDALE, 31 MAART. Het Nederlandse jacht BrunelSunergy is als achtste geëindigd in de zesde etappe van de Whitbread Race rond de wereld. Na een reis van zestien dagen, acht uur, 41 minuten en 35 seconden kwam schipper Roy Heiner met zijn bemanning als voorlaatste boot in de haven van Fort Lauderdale aan. Ruim twee dagen eerder was winnaar Silk Cut al gearriveerd.

Na de eerste dag kwam de BrunelSunergy in een visnet terecht, wat zeker een half uur kostte en tot achterstand leidde. Desondanks lag het jacht nog in derde positie, met vijf mijl achterstand op de leider. Toen ging het echter mis. “We kwamen meteen in een enorme bui terecht. De buien zijn zo hevig dat het moeilijk is ze te ontwijken. We hebben wel geleerd om een regenachtig gebied 's nachts te passeren, want dan is de kans op regen kleiner”, zei Arend van Bergeijk namens de bemanning. De zevende etappe van de Whitbread Race begint op 19 april en gaat over 870 zeemijl van Fort Lauderdale naar Baltimore. (ANP)