Zege Silk Cut in Whitbreadrace

FORT LAUDERDALE, 30 MAART. Het Britse jacht Silk Cut met schipper Lawrie Smith heeft de zesde etappe gewonnen van de Whitbreadrace. Het Zweedse jacht EF Language eindigde als tweede. De etappe ging van S Sebasti naar Fort Lauderdale (VS). De Silk Cut deed over de 4.750 zeemijlen 15 dagen en bijna 20 uur.

De etappezege voor Smith en zijn bemanning is vooral een morele overwinning. De hoge verwachtingen hadden ze tot nu toe niet kunnen waarmaken. In de eerste twee etappes eindigde de Silk Cut op de vierde plaats. In de vijfde etappe moest Smith opgeven na een gebroken mast. Daarmee verspeelde hij zijn kansen op een goede eindklassering. Met drie etappeoverwinningen blijft de EF Language leider van het tussenklassement. Het Nederlandse jacht BrunelSunergy zal vermoedelijk als achtste finishen, net voor de Zweedse boot EF Education. De zevende etappe begint 19 april en gaat van Fort Lauderdale naar Baltimore. (AFP)