Weekend

Maakte vlak voor de keizerlijke 13.08,71 nog even een rondje met de hond, maar heel Velp lag suf te meuren in zijn mandje. Alleen bij ons gloeiden de ramen. Met de hele familie voor de buis. Merkte ook bij ons op de hockeyclub veel desinteresse. Timmer gezien? Nee! Niemann? Postma? Allemaal Nee. Wij zetten vroeger de wekker voor Cassius Clay. Maar zelfs Gianni, die volgend seizoen onder de dertien gaat, houdt Velp niet uit de slaap. Of was ons hele dorp nog moe van de zomertijd?

Samen met mijn Herman nog even naar de Head geweest. Echte roeiers slaan dat niet over. Al jaren is dat een reünie van oud-Nereïden. Onze acht werd weggevaagd door een combi van Utrechters, Tukkers en Tilburgse roomsen en volgens mijn Herman deugt dat niet. Combi's is een zwaktebod. Stad tegen stad. Corps tegen corps. Volgens een jong studentje is dat een standpunt voor fossielen, waarop mijn Herman de jongeman duidelijk maakte: 'Ik ben graag fossiel.'

Na Romme zapten wij nog even langs teletekst en veel kanalen. Op het eerste lazen wij dat autochtone Urkers een shoarmazaak hadden belaagd en op SBS zagen we dat in het naast Urk gelegen Nagele de Nederlandse kampioenschappen Frikadellen Eten waren gehouden. De winnaar at er 22 in een uur. In een stampvolle zaal. Honderden frikadellen etende boeren en vissers. En daar heb ik heel slecht van geslapen. 22 Frikadellen in een uur. Zou hij al een sponsor hebben? Rennie en Norit hebben allebei al gebeld. Je krijgt een leven niet verzonnen. De werkelijkheid ruïneert iedere meisjesdroom.

    • Els Verwoerd-Borgers