Philips verkoopt afdeling aan GE

Philips verkoopt de meerderheid van de aandelen van de bedrijfseenheid Magneetkoppen en -modules aan drie Amerikaanse investeerders. Daaronder bevindt zich GE Capital, onderdeel van General Electric, dat op veel terreinen concurrent is van Philips.

Vorig jaar heeft Philips ook al activiteiten verkocht aan GE Capital. Toen betrof het een allegaartje van tien industriële bedrijven.

Bij het te verzelfstandigen bedrijfsonderdeel Magneetkoppen en -modules werken 260 mensen. Het produceert loopwerken voor magneetbanden voor grote computersystemen. Na de verzelfstandiging gaat het bedrijf Onstream heten.

De verkoop van het bedrijfsonderdeel gebeurt geleidelijk. Pas medio volgend jaar is het belang van Philips tot minder dan de helft teruggebracht, zo is de verwachting. Het is vooralsnog niet de bedoeling dat Philips zich geheel terugtrekt.

De drie investeerders zijn, naast GE Capital, de investeringsmaatschappij Charterhouse en de aanstaande Amerikaanse directeur B. Beierwaltes.