Nederlaag Barcelona bij Celta

ROTTERDAM, 30 MAART. Barcelona heeft gisteren niet geprofiteerd van het puntenverlies van Real Madrid. De Spaanse titelhouder speelde zaterdag met 1-1 gelijk bij Valladolid. Barcelona verloor gisteren met 3-1 bij het verrassend sterke Celta de Vigo. Real heeft zes punten minder dan Barcelona en een duel meer gespeeld.

In het Balaido-stadion van Celta leed de club van trainer Van Gaal de eerste nederlaag na ruim twee maanden. Nadat Mostovoi en Karpin voor Celta op de paal hadden geschoten, was doelman Hesp van Barcelona kansloos bij een schot van Revivo. Even later zorgde Luis Enrique voor de gelijkmaker, maar de thuislub kwam nog voor rust op voorsprong door Mostovoi. In de tweede helft zorgde Mazinho voor 3-1.

Real Madrid wacht al vijf maanden op een zege in een uitwedstrijd. Tegen Valladolid opende de Kroaat Suker de score voor Real. Vier minuten voor tijd zorgde zijn landgenoot Peternec voor de gelijkmaker. Sporting Gijon is gedegradeerd uit de Primera Division.