Bladmaker B. van Dijk overleden

RIJSWIJK, 30 MAART. In Alkmaar is zondag de journalist en bladenmaker Bob van Dijk op 71-jarige leeftijd overleden.

Van Dijk stond bij uitgeverij VNU aan de wieg van zeker dertig tijdschriften, waar hij onder meer formules bedacht voor zowel commerciële als ideële bladen. Hij was de eerste hoofdredactuer van het roddelblad Story, maar ook huisblad Allerhande van Albert Heijn komt uit zijn koker.

Van Dijk begon zijn loopbaan tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor het verzet bracht hij illegale blaadjes rond. Daarna werkte hij ondermeer als militair verslaggever in Engeland. Na de oorlog belandde Van Dijk bij dagblad Het Vaderland en het Haagsch Dagblad. Na zijn krantentijd werkte hij in de tijdschriftjournalistiek ondermeer als verslaggever voor Panorama. Hij bracht het daarna tot hoofd publiciteit van Uitgeverij Spaarnestad, alsmede hoofdredacteur van Uitgeverij Media 2000 en VNU Media Partners. (ANP)