Baan krijgt order voor software van KLM

Automatiseringsbedrijf Baan gaat KLM voor een bedrag van ongeveer 75 miljoen gulden aan software leveren. Het gaat om software voor alle onderhoudsdiensten van de luchtvaartmaatschappij. Het contract voor de order is vrijdag ondertekend.

Het gaat om een van de grootste orders die Baan ooit heeft binnengehaald.

Dankzij het nieuwe programma komt informatie van de onderhoudsdiensten sneller beschikbaar. Door het samenvoegen van de huidige losse componenten zal het management beter in staat zijn besluiten te nemen.

Omdat de levering van de software zich over een langere periode zal uitstrekken is de omvang van de order nog niet helemaal bekend. Naar schatting zal het echter rond de 75 miljoen gulden gaan bedragen. Voor Baan betekent de order het verwerven van een positie binnen de luchtvaart. Door de samenwerking van KLM met Northwest Airlines, Alitalia en een groot aantal kleine luchtvaartmaatschappijen kunnen daar voor Baan meer opdrachten in het verschiet liggen.