Website

Bij het woord bubblegum denk je al gauw aan de jaren zestig en zeventig, toen het een trend was bellen te blazen met zoetstinkende naar onbestemd fruit smakende en doorgaans zachtrose gekleurde kauwgom van Bazooka Joe en vooral Donald Duck.

De site die gewijd is aan Nederlandse tv-series uit de jaren zestig en zeventig heet dan ook toepasselijk Bubblegum tv. Hier worden tv-programma's besproken die 'uit minimaal vier delen bestaan en waar een verhaallijn in zit', zoals Q & Q en Floris. Het enige programma dat daarvan afwijkt is Toppop. Bubblegum tv is voornamelijk bedoeld voor personen tussen de 25 en 50 jaar, degenen die 'eindeloos doorvertellen' over wat zij vroeger op tv zagen.

Behalve veel achtergrondinformatie krijgen bezoekers van Bubblegum tv de mogelijkheid tot adverteren ('Aangeboden: Het singletje van Oebele: Oebele is hupsakee'). Ook zijn er verschillende tv-tunes te beluisteren, zoals die van de kinderserie Tita Tovenaar en kunnen geïnteresseerden deelnemen aan een Toppop prijsvraag. Verder is het mogelijk een abonnement te nemen op de nieuwsbrief, waarin nieuwtjes staan als 'Pippi Langkous wordt weer herhaald'.

Liefhebbers van oude televisieseries kregen afgelopen week overigens slecht nieuws. Het gaat na het afhaken van HMG niet goed met de zender TV10. Er zijn plannen om minder herhalingen uit te te zenden. De initatiefnemer van Bubblegum betreurt dit, want 'er zal dan niet veel meer te zien zijn op dit gebied...' Hij is van mening dat er minstens één zender moet zijn die zich ontfermt over de rijke tv historie. (www.bubblegum.demon.nl)

Hochzeit im Immenhof (Volker von Collande, 1956, West-Duitsland). Tweede van drie Heimatfilms rond een tot hotel omgebouwde boerderij. Duitsl.2, 13.30-15.00u.